Schabowe roladki z czerwoną kapusta i serami

4.5 (181 ocen)

Wykwintne roladki z ciepłą , chrupiącą czerwoną kapustą oraz wypływającym serkiem topionym który dopełnia ciągnący się ser żółty :)

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    4 kopiaste łyżki drobno posiekanej czerwonej kapusty
    4 plastry sera żółtego
    100 g serka topionego kremowego ( jeden bloczek)
    2 jaka
    bułka tarta to obtoczenia roladek
    sól , pieprz ,chili
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Schabowe roladki z czerwoną kapusta i serami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladki 1. Każdy plaster schabu rozbijamy na cieniutki " placek" , uważając by się nie przerwał, oprószamy solą , pieprzem i chili-wcieramy przyprawy.
    Kładziemy plaster sera , łyżkę czerwonej kapusty oraz kawałek pokrojonego w 4 równe paski serka topionego- zwijamy roladkę ( boki do środka , następnie w rulonik)
  • 2. Panierujemy w rozbełtanych jajkach z solą i pieprzem oraz bułce tartej.
    Smażymy na złoty kolor z każdej strony.
    Podajemy z puree ziemniaczanym lub ziemniakami pieczonymi.

Porady

Podając roladki z gotowanymi ziemniakami nie potrzeba żadnej sałatki gdyż duża ilość czerwonej kapusty świetnie ją zastępuje.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona kapusta Schab Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować