Roladki schabowe z serem i szynką

4.43 (169 ocen)

Roladki mojej mamy, jeśli znudziły Ci się zwykłe kotlety schabowe wypróbuj nadziewane roladki.

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe bez kości
    4 plasterki szynki
    4 plasterki sera żółtego
    1/2 pęczka pietruszki zielonej
    musztarda
    masło
    przyprawy: sól, pieprz, wegeta
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.43 (169 ocen)

Roladki schabowe z serem i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schab rozbić 1. Schab pokroić na plastry gr. 1 cm. Rozbić tłuczkiem.
  • Schab posmarowany musztarda, przyprawiony 2. Schab posmarować musztardą, posypać zmielonym pieprzem oraz solą.
  • Schab z szynka i serem 3. Nałożyć na każdy schab po plasterku szynki, sera żółtego, troszkę masła, oraz posypać posiekaną pietruszką zieloną.
  • Zwijanie roladek 4. Zwinąć roladki, najpierw zawinąć boki aby masło nie wypłynęło.
  • Opanierowane roladki 5. Roladki opanierować w mące, jajku i bułce tartej.
  • smażenie roladek 6. Roladki smażyć na tłuszczu, posypać z wierzchu wegetą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować