Schabik pieczony na kanapki

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Soczyste mięsko, idealne na ciepło do obiadu lub na zimno na kanapki.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 2 piękne kawałki schabu ( każdy po 760g)
    - marynata: 2 łyżeczki majeranku, 2 łyżeczki soli, 1 łyżeczka pieprzu czarnego, 1 łyżeczka pieprzu ziołowego, 1 łyżeczka tymianku, 2 łyżeczki słodkiej papryki, 2 łyżeczki czosnku granulowanego, 2 łyżeczki cebuli prażonej, olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Schab pieczony

Schabik pieczony na kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab oczyścić, osuszyć i dobrze ponakłuwać z każdej strony np. patyczkiem do sprawdzania ciasta. Przygotować marynatę i dobrze natrzeć nią mięso. Odłożyć do lodówki na całą noc.
    Piekarnik nagrzać do 170°C.
    Schab obsmażyć z każdej strony i przełożyć do naczynia. Piec bez przykrycia przez ok. 70min (w zależności jakie mamy kawałki schabu). Idealne na ciepło do obiadu lub na zimno na kanapki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować