Schab z piekarnika

4.5 (172 ocen)

Mięsko z piekarnika, można dodać obrane i pokrojone na ćwiartki ziemniaki i obiad zrobi się sam :)

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości
    liść laurowy
    3 ziela angielskie
    tłuszcz do smażenia
    sól, pieprz, słodka papryka do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • podsmażanie schabu 1. Schab oczyścić, posypać z obu stron solą, pieprzem i słodką papryką. Obsmażyć z obu stron, po czym podlać wodą i smażyć ok 30min.
  • pokrojony schab 2. Mięso przestudzić i pokroić w plasterki ok 1cm.
  • schab w rękawie 3. Schab przełożyć wraz z sosem do rękawa do pieczenia i piec ok 30 min w temp 180 st C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować