Schab z kością duszony w mleku

0 (0 ocen)

  • 25 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Przepis zainspirowany Kuchennymi Rewolucjami.

  • 25 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • schab z kością dwa kotlety
    300 ml mleka
    2 łyżki oleju
    2 łyżki masła
    gałązka rozmarynu
    pół łyżeczki świeżo startej gałki muszkatołowej
    6 goździków
    4 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Schabowy

Schab z kością duszony w mleku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schab z kością duszony w mleku 1. Kotlety schabowe z kością obsmażyłem na maśle z dodatkiem oleju. Po zrumienieniu wyjąłem i odłożyłem.
    W osobnym garnku wlałem mleko, dodałem zmiażdżony czosnek i inne przyprawy, zagotowałem.

    Mięso oprószyłem solą i pieprzem. Do gotującego się mleka włożyłem obsmażony schab. Dusiłem pod przykryciem ok. 2 godzin.

    Sos odparowałem, aż zrobił się zawiesisty i gęsty. Doprawiłem do smaku przyprawami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować