Schab w sosie musztardowym

5 (1 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Na świąteczny obiad polecam pieczony schab :)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 plastrów schabu wieprzowego
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    czubryca czerwona
    kminek mielony
    papryka słodka
    tabasco, ocet winny ,maggi
    1/2 szklanki bulionu
    1/2 szklanki mleka
    2 łyżki musztardy
    1 łyżeczka miodu
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Schab w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu oprószyć przyprawami, skropić octem, maggi i tabasco i odstawić do lodówki przynajmniej na godzinę. Do naczynia do zapiekania wrzucić pokrojona cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Mleko wymieszać z bulionem, musztardą i miodem. Schab ułożyć na cebuli i zalać sosem. Przykryć i piec około godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Mięso wyjąć, sos przelać do blendera i zmiksować. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować