Schab w sosie musztardowym

4.5 (157 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Szybkie do przygotowania i smaczne mięso.

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • schab 5 plastrów,
    cebula 2 szt,
    śmietana 30% 100 ml,
    musztarda 2 łyżki,
    musztarda francuska 2 łyżki,
    tymianek 1 łyżeczka,
    sól,
    pieprz,
    olej do smażenia,
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Schab w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu delikatnie rozbić i posypać solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć z obu stron mięso. Cebulę obrać i posiekać, dodać do mięsa i chwilę razem smażyć. Następnie wlać 2 szklanki wody, dodać tymianek i dusić pod przykryciem około 20 - 30 minut, do momentu aż mięso będzie miękkie. Po tym czasie wlać śmietanę, dodać obie musztardy oraz sól i pieprz. Gotować jeszcze chwilę aż sos zgęstnieje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować