Schab w sosie śmietanowo-musztardowym

4.43 (162 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis na szybki i smaczny obiad !:)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g schab wieprzowy
    2 szczypty pieprzu
    2 szczypty soli
    2 szt. cebuli
    2 ząbki czosnku
    300 g śmietany 18 %
    2-3 łyżki musztardy sarepskiej
    łyżka oliwy z oliwek do smażenia
Wystaw ocenę:

4.43 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Sos śmietanowy

Schab w sosie śmietanowo-musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab wieprzowy podziel na plastry . Dopraw solą i pieprzem (można użyć przypraw według swojego uznania również ). Przełóż mięso na rozgrzaną patelnię i smaż na każdej ze stron po ok. 4 minuty.Na tą samą patelnię wrzuć cebulę i czosnek (cebulę pokroić w półplasterki a czosenk przecinąć przez praskę ). Po chwili dodaj śmietanę ( śmietanę można zastąpić również jogurtem naturalnym -rownież będzie smaczne) .Jako następny produkt dodaj musztardę i ponownie dopraw do smaku. Dodaj wcześniej przygotowane kawałki schabu i duś mięso pod przykryciem przez 15 minut.

Porady

Gotowe kawałki schabu można podawać m.in. z kaszą. Surówka (ze zdjęcia) z białej rzodkiewki z marchewką -Polecam !:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować