Schab w sosie śmietanowo-musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab wieprzowy podziel na plastry . Dopraw solą i pieprzem (można użyć przypraw według swojego uznania również ). Przełóż mięso na rozgrzaną patelnię i smaż na każdej ze stron po ok. 4 minuty.Na tą samą patelnię wrzuć cebulę i czosnek (cebulę pokroić w półplasterki a czosenk przecinąć przez praskę ). Po chwili dodaj śmietanę ( śmietanę można zastąpić również jogurtem naturalnym -rownież będzie smaczne) .Jako następny produkt dodaj musztardę i ponownie dopraw do smaku. Dodaj wcześniej przygotowane kawałki schabu i duś mięso pod przykryciem przez 15 minut.
Porady
Gotowe kawałki schabu można podawać m.in. z kaszą.
Surówka (ze zdjęcia) z białej rzodkiewki z marchewką -Polecam !:)
Komentarze