REKLAMA

Schab w sosie musztardowym

wyświetlono: 9046 | dodany do książki kucharskiej: 8 | polecenia: 0

Świetnie smakuje z młodymi ziemniakami

opublikowany: 17.06.2014
Udostępnij Pinterest
  • 45 min

Składniki:

  • Składniki:
    5 kotletów schabowych
    1 cebula
    3 łyżki musztardy sarepskiej
    2 łyżki śmietany 18%
    1 łyżeczka tymianku
    5 łyżek mąki
    Sól, pieprz do smaku
Ocena:

(średnia 4.5 z 159 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • Schab w sosie musztardowym 1. Mąkę wymieszać z tymiankiem, solą i pieprzem. Schab rozbić i obtoczyć w mące z przyprawami. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso na złoty kolor. Cebulę pokroić w piórka i dodać do mięsa. Smażyć aż stanie się szklista.
  • Schab w sosie musztardowym 2. Do schabu dodać ok. 2 szkl. wody i musztardę. Całość dusić pod przykryciem ok. 25 minut. Dodać śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Paula0707

Schab w sosie śmietanowo-musztardowym

Przepis na szybki i smaczny obiad !:)

kategoria: Dania główne Sosy sos śmietanowy opublikowany: 31.01.2018 | wyświetlono: 9202 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: justi2401 DSC_3309

Schab w sosie śmietanowo-musztardowym

Pyszny i prosty obiad dla całej rodziny.

kategoria: Dania główne Sosy sos śmietanowy Dania jednogarnkowe opublikowany: 22.08.2013 | wyświetlono: 9056 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0
Dodane przez: Dalia84 Dalia84

Schab w sosie musztardowym

Kolejny udany eksperyment:)

kategoria: musy Dania główne opublikowany: 27.08.2013 | wyświetlono: 2680 Książki kucharskie: 3 | Polecenia: 0
Dodane przez: czarrna DSC_1590

Schab w sosie musztardowym

Na świąteczny obiad polecam pieczony schab :)

kategoria: Dania główne schab pieczony sos musztardowy opublikowany: 23.12.2019 | wyświetlono: 1028 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0
Dodane przez: aliss06 aliss06

Schab w sosie musztardowym

Miękkie i delikatne mięsko, z wyraźnym i nieco ostrym sosem

kategoria: musy Dania główne opublikowany: 01.01.2013 | wyświetlono: 7947 Książki kucharskie: 15 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE