Schab w sosie camembert

  • wyświetlono: 4195 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Proste, szybkie a zarazem bardzo eleganckie danie.Pyszny poczęstunek dla niespodziewanych gości czy szybki obiad dla bliskich.

Anyzkowo

Składniki

Składniki :
6 plastrów schabu bez kości,
3 łyżki masła klarowanego,
sól, pieprz,
1 łyżka parmezanu,
100ml białego wina,
2 łyżeczki musztardy,
200g sera camembert,
200ml śmietanki 30%.

Sposób przygotowania przepisu:

Schab w sosie camembert

  • 1. Przygotowanie : Schab oczyść, oprósz solą i pieprzem. Ser camembert obierz ze skórki. Na rozgrzaną patelnię wrzuć masło i smaż mięso z dwóch stron na złoty kolor. Mięso ściągnij z patelni i wlej wino. Gotuj chwilkę po czym wlej śmietanę, dodaj musztardę i ser camembert pokrojony w kostkę.Wsyp parmezan i delikatnie gotuj tak aby rozpuścił się ser co jakiś czas mieszając. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

serschabcamember

Komentarze

Podobne przepisy

BITKI

Dodane przez: Aninka88

SCHAB W SOSIE PIECZARKOWYM

co tu dużo mówić... pyszne

schab w sosie

Dodane przez: Anitka0804

Schab w sosie pieczarkowym

Smaczne kruche plastry schabu zanurzone...

image-0rqgn55

Dodane przez: monika016

Schab w sosie musztardowym

Lubię schab, staram się urozmaicać...

schab w sosie paprykowym

Dodane przez: Bożena Z.

Schab w sosie paprykowym

polecam na obiad schab nieco...

schab w sosie kurkowym

Dodane przez: joanna1974

schab w sosie kurkowym

schab pachnący kurkami w aksamitnym...

image-0vt95cd

Dodane przez: natalia2004

schab w sosie z warzywami

Schab w nowej odsłonie

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE