Schab pieczony w pietruszkowej marynacie

5 (1 ocen)

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Idealny na kanapki.

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg schabu bez kości,
    2 ząbki czosnku,
    1 łyżeczka majeranku.
    1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej,
    1,5 łyżki suszonej natki pietruszki,
    1 łyżeczka pieprzu,
    ½ łyżeczki soli,
    50 ml oleju,
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wędliny

Schab pieczony w pietruszkowej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Czosnek przeciskamy przez praskę. Do czosnku dodajemy przyprawy. Mieszamy. Schab nacieramy dookoła mieszanką przypraw i czosnku. Odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce.
    2. Mięso przekładamy do naczynia do pieczenia. Schab skrapiamy olejem. Naczynie przykrywamy. Schab pieczemy około 2 godzin w temperaturze 180 stopni. Co jakiś czas mięso polewamy wytworzonym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować