Karp maślany

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Bardzo lubię świeże ryby. Od kiedy nauczyłam się je sprawiać i filetować często je przyrządzam.

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • karp 1,5 kg
    sól i pieprz
    przyprawa do ryb
    mąka
    masło najlepiej klarowane do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Karp maślany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • smażenie 1. Rybę dzielimy na odpowiednie porcję. Przyprawiamy solą , pieprzem i przyprawą do ryb. Odstawiamy na godzinę aby przeszły smakiem przypraw. Następnie obtaczamy każdy kawałek w mące i smażymy na wolnym ogniu aby masło się nie spaliło.

Porady

Do sprawiania ryby zakładamy jednorazowe gumowe rękawiczki, aby zapach nie przeszedł na dłonie Używamy bardzo ostrego noża lub kilkakrotnie ostrzymy nóż podczas rozcinania karpia ponieważ nóż bardzo się tępi przy rozcinaniu. Głowy nie wyrzucamy jeśli lubimy zupę rybną lub rybę w galarecie to można pozostawić na wywar.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karp Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować