Schab duszony w cebuli i piwie z rozmarynem

4.49 (202 ocen)

  • 2 godz.

odrobina ziół wszystko zmienia- na lepsze

  • 2 godz.

Składniki:

  • 500 gr schabu
    1 kg cebuli
    200 ml piwa
    2 gałązki rozmarynu
    4 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    mielona słodka papryka
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.49 (202 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab duszony w cebuli i piwie z rozmarynem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej i podsmażamy na rumiano schab pokrojony w 2 centymetrowe plastry. Cebulę kroimy w piórka. Podsmażone mięso odkładamy na talerz, a na patelnię wrzucamy cebulę i lekko podsmażamy doprawiając solą, pieprzem i papryką po czym połowę wykładamy do rondelka. Na cebuli układamy schab i posypujemy drobno pokrojonym czosnkiem ,kładziemy gałązki rozmarynu i przykrywamy kolejną warstwą cebuli. Wszystko zalewamy piwem i dusimy pod przykryciem na małym ogniu do miękkości. Podajemy z puree ziemniaczane.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować