Rolada serowa z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki i cebulę pokroić i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia doprawić do smaku solą i pieprzem. Pierś z kurczaka przeciąć wzdłuż na pół i rozbić na dwa cienkie plastry. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Ser zetrzeć na dużych oczkach tarki. Jajka roztrzepać z majonezem i wymieszać z serem. Dużą blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia i równomiernie wylać na nią masę serową. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180C przez około 20 minut. Podpieczony omlet serowy wyciągnąć z piekarnika i wyłożyć na blat w taki sposób, aby na wierzchu był papier do pieczenia. Ostrożnie, pomagając sobie szpatułką lub nożem odkleić go. Na omlecie ułożyć pieczarki a następnie plastry mięsa. Roladę zwinąć wzdłuż dłuższego boku. Ułożyć na papierze do pieczenia w tej samej blaszce, w której piekł się omlet. Zapiekać przez około 40 minut w temperaturze 180C. Roladę kroić w plastry i podawać na ciepło lub zimno.
Komentarze