Rolada serowa z pieczarkami

4.49 (199 ocen)

  • 1 godz. 30 min

świetne danie na imprezę i święta

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 duża pierś z kurczaka
    450 g pieczarek
    1 cebula
    5 jajek
    450 g żółtego sera
    4 łyżki majonezu
    sól, pieprz
    łyżka oleju
Wystaw ocenę:

4.49 (199 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rolada serowa z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki i cebulę pokroić i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia doprawić do smaku solą i pieprzem. Pierś z kurczaka przeciąć wzdłuż na pół i rozbić na dwa cienkie plastry. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Ser zetrzeć na dużych oczkach tarki. Jajka roztrzepać z majonezem i wymieszać z serem. Dużą blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia i równomiernie wylać na nią masę serową. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180C przez około 20 minut. Podpieczony omlet serowy wyciągnąć z piekarnika i wyłożyć na blat w taki sposób, aby na wierzchu był papier do pieczenia. Ostrożnie, pomagając sobie szpatułką lub nożem odkleić go. Na omlecie ułożyć pieczarki a następnie plastry mięsa. Roladę zwinąć wzdłuż dłuższego boku. Ułożyć na papierze do pieczenia w tej samej blaszce, w której piekł się omlet. Zapiekać przez około 40 minut w temperaturze 180C. Roladę kroić w plastry i podawać na ciepło lub zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować