Sałatka z tuńczykiem w meksykańskim stylu

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kolorowa sałatka w meksykańskim stylu z dużą ilością tuńczyka i warzyw połączonych niewielką ilością sosu majonezowego.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • tuńczyk w oleju – 2 puszki
    fasola czerwona - 1 puszka
    kukurydza – 1 puszka
    papryka czerwona – 1/2 szt.
    czerwona cebula – 1 szt.
    natka pietruszki – 1/2 pęczka
    majonez – 2 łyżki
    jogurt naturalny – 1 łyżka
    sól morska – do smaku
    pieprz czarny świeżo mielony – do smaku
    chilli – do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z tuńczykiem w meksykańskim stylu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę i kukurydzę przełożyć na sitko, przepłukać wodą i odstawić do dokładnego odsączenia.
    Tuńczyka również odsączyć na sitku z oleju.
  • 2. Z papryki usunąć pestki, opłukać i pokroić w niewielką kostkę.
    Cebulę obrać, opłukać i pokroić w cienkie ćwierćplasterki.
  • 3. Wszystkie składniki sałatki przełożyć do miski. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i posiekać. Sałatkę posypać natką pietruszki. Dodać majonez wymieszany z jogurtem i przyprawami. Całość delikatnie, ale dokładnie wymieszać.
  • 4. Sałatkę odstawić do lodówki, aby smaki się przemieszały.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola czerwona Kukurydza Tuńczyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować