Sos pomidorowy w meksykańskim stylu

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Danie inspirowane kuchnią meksykańską, rodzaj nadzienia używanego do burrito

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ryż w torebce: 1 sztuka
    - mięso mielone: 250 gramów
    - pomidory w puszce: 1 puszka
    - czerwona fasola: 2 puszki
    - papryka żółta: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 3 ząbki
    - olej: 1 łyżka
    - sól, pieprz, ostra papryczka, oregano: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos pomidorowy w meksykańskim stylu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotuj ryż według opisu na opakowaniu. Cebulę posiekaj, paprykę pokrój w paski. Na rozgrzanym oleju podsmaż mięso, dodaj do niego cebulę, paprykę i sprasowany czosnek i smaż dalej wszystko parę minut. Wlej pomidory i duś całość ok. 7 min. Dodaj odcedzoną fasolę i ugotowany ryż. Dopraw danie według uznania(moim zdaniem lepsze smakuje w lekko ostrej wersji). Wszystko dokładnie wymieszaj. Jeszcze chwilę pozostaw na ogniu. Podawać od razu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować