Sałatka z tuńczykiem

5 (189 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Prosta do przygotowania i smaczna sałatka.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Sałatka:
    makaron w kształcie ryżu 125 g,
    tuńczyk w sosie własny 200 g,
    papryka czerwona 1 szt,
    ogórki kiszone 4 szt,
    kukurydza konserwa 1 puszka,
    fasola konserwowa czerwona 1 puszka,
    koperek 1 pęczek,
    majonez 4 łyżki,
    sól,
    pieprz,
    Do dekoracji:
    kukurydza konserwowa,
    rzodkiewka pokrojona
    koperek,
Wystaw ocenę:

5 (189 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z tuńczyka

Sałatka z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić i ostudzić, tuńczyka odsączyć z zalewy, paprykę oraz ogórki pokroić w kostkę, kukurydzę odsączyć z zalewy, fasolę odsączyć z zalewy i opłukać, koperek posiekać. Makaron połączyć z tuńczykiem, papryką, ogórkiem, kukurydzą, fasolą oraz koperkiem. Dodać majonez oraz sól i pieprz i całość dokładnie wymieszać. Sałatkę podawać udekorowaną kukurydzą, rzodkiewką oraz koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować