Sałatka z tuńczykiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min
  • Dla 8 osób

Pyszna sałatka ułożona warstwowo. Prezentuję się wiosennie, Idealnie pasuje do pieczywa.

  • 40 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • • 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym lub w oleju,
    • 5 jajek,
    • 1 por,
    • 4 ogórki kiszone,
    • 1 puszka kukurydzy,
    • 150g żółtego sera,
    • 6 łyżek majonezu,
    • Sól,
    • Pieprz,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyki i kukurydzę odsączamy z zalewy. Ogórki kiszone kroimy w kostkę i odciskamy z nich sok. Ser ścieramy na grubych oczkach tarki. Pora kroimy wzdłuż na pół, a następnie na półplasterki. Umieszczamy go na sicie i sparzamy. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i oddzielamy białka od żółtek. Białka ścieramy na grubych oczkach tarki, a żółtka na małych oczkach.
    Sałatkę układamy warstwami w niedużym naczyniu:
    - starte białka, oprószamy je solą i pieprzem,
    - 2 łyżki majonezu,
    - połowa pora,
    - połowa kukurydzy,
    - połowa startego sera,
    - 1 puszka tuńczyka,
    - 2 łyżki majonezu,
    - połowa kukurydzy,
    - połowa startego sera,
    - 1 puszka tuńczyka,
    - ogórki kiszone,
    - 2 łyżki majonezu,
    - starte żółtka, oprószamy je solą i pieprzem,
    - połowa pora.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tuńczyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować