Sałatka z selera naciowego

4.5 (190 ocen)

  • Dla 6 osób

Doskonała sałatka na kolację

  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 5 łodyg selera naciowego
    5 jajek
    4 ogórki kiszone
    kilka kawałków papryki czerwonej konserwowej
    20 dag sera żółtego
    kilka łyżek majonezu
    sól ( 1 łyżeczka ) i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z selera naciowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Selera myjemy, kroimy w plasterki i solimy ( 1 łyżeczka soli ). Mieszamy i odstawiamy na 30 minut.
    Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę.
    Ogórki kiszone i paprykę konserwową odsączamy z zalewy ( na ręczniku papierowym ) i kroimy w kostkę.
    Ser żółty trzemy na tarce o grubych oczkach.
  • 2. Gdy seler puści sok odcedzamy go na sitku, łączymy z pozostałymi składnikami, pieprzymy ( soli już raczej nie dajemy bo seler jest słony ) i mieszamy z majonezem.
    Przed podaniem sałatkę chłodzimy w lodówce ok. 2 godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować