Sałatka z roszponki, papryki czerwonej, pieczonego pstrąga i fety

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną sałatkę. W tym zestawieniu smakuje pysznie. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 garście roszponki
    1/2 słodkiej czerwonej papryki
    1 płat pieczonego pstrąga ( 80 g )
    80 g fety
    1 mały pomidor
    mała czerwona cebula
    szczypiorek
    oliwa
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z roszponki, papryki czerwonej, pieczonego pstrąga i fety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Roszponkę myjemy i odsączamy z wody, osuszamy.
    Warzywa myjemy i osuszamy z wody, kroimy na miejsze kawałki. Cebulę kroimy w kostkę, a szczypiorek na drobno.
    Pstrąga i fetę kroimy na małe kawałki.
    Na talerzu układamy roszponkę i pokrojone warzywa, fetę, pstrąga. Polewamy oliwą i doprawiamy do smaku przyprawami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Roszponka Czerwona papryka Pomidor Feta Pstrąg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować