Sałatka z kaszy kuskus z pieczarkami i drobiową wątróbką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do kaszy dodaję czubrycę i szczyptę soli, zalewam wrzątkiem, nakrywam , odstawiam na około 20 minut. Wątróbkę oczyszczam z błonek , myję , osuszam , podsmażam na oleju z jednej strony , posypuję pokrojoną w pół plasterki cebulą , smażę co kilka chwil mieszając , doprawiam solą i pieprzem , studzę . Na maśle podsmażam pokrojone w pół plasterki pieczarki , do odparowania płynu , doprawiam solą i pieprzem. Do wystudzonej kaszy dodaję , pokrojoną na kawałki wątróbkę z cebulką , pieczarki , pokrojone w kostkę ogórki , zieleninę , mieszam , próbuję , jeśli jest taka potrzeba doprawiam solą i pieprzem, mieszam.
Porady
Sałatkę można podać jako cały posiłek lub jako przekąskę.
Komentarze