Sałatka dla smakoszy z wątróbką z dorsza

4.51 (186 ocen)

  • 20 min

Dla poszukiwaczy niecodziennych smaków. Taką sałatką zawsze zaskakuje swoich nowych gości.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 puszka wątróbki z dorsza
    1 szalotka lub czerwona cebula
    12 suszonych czarnych śliwek
    2 nieduże pomidory
    2 łyżki winny biały lub jabłkowy ocet
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (186 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Wątróbka

Sałatka dla smakoszy z wątróbką z dorsza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w pół talarki i zamarynować w occie na 10 min.
  • 2. Suszoną śliwkę zalać wrzątkiem. Pokroić w paski.
  • 3. Pomidor sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić pomidory w grubą kostkę.
  • 4. Wyłożyć na talerz i podzielić na kawałki. Dodać cebulę i pozostałe składniki. Delikatnie wymieszać.
  • 5. Całość polać olejem z watróbki, doprawić pieprzem i solą.

Porady

Przed podaniem schłodzić sałatkę (wstaw na ok. 30 min. do lodówki).

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować