Sałatka z brokułem

3.5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Lekka, zdrowa i bardzo kolorowa. Tak wygląda sałatka z brokułem. Połączenie jajka, pomidorków, kukurydzy i sosu na bazie jogurtu naturalnego z czosnkiem. Istne tango smaku, które będzie pieścić nasze kubki smakowe. Idealna na drugie śniadanie w pracy, lub kolacje, a nawet na imprezę.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 brokuł
    8 pomidorków koktajlowych
    3 jajka ugotowane na twardo
    pół puszki kukurydzy konserwowej
    pół opakowania sera feta
    3 łyżki prażonego słonecznika
    szczypta miłości
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    2 łyżki majonezu – u mnie to majonez Kielecki
    2 małe ząbki czosnku / 1 duży
    szczypta świeżo zmielonego pieprzu
Wystaw ocenę:

3.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z brokułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuła podziel na małe różyczki. W rondlu zagotuj wodę, dodaj sól i cukier. Do wrzątku włóż różyczki brokuła, gotuj 5 minut. Odcedź.

    Pomidorki przekrój na pół.

    Jajka pokrój w łódki.

    Ser feta podziel na małe kawałki.

    Wymieszaj jogurt naturalny z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

    Na talerzu ułóż brokuła, jajka, pomidorki, posyp kukurydzą, polej sosem z jogurtu i udekoruj prażonym słonecznikiem.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować