Mini pancakes

4.67 (3 ocen)

  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Mini pancakes to świetny pomysł na późne i pyszne weekendowe śniadanko. Wymaga trochę czasu i cierpliwości ale warto, uwierzcie, a Wasze dzieci będą zachwycone, wiem co mówię, ponieważ moja córeczka je uwielbia.

  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 łyżki cukru pudru
    150g mąki pszennej
    250g jogurtu naturalnego
    1 jajka
    szczypta soli
    1 łyżeczki proszku do pieczenia
    0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
    25g oleju rzepakowego
    1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
    szczypta miłości
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.67 (3 ocen)

Mini pancakes - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki łączymy ze sobą w misce i miksujemy.

    Odstawiamy na 20-30min.

    Ciasto na nasze pancakes wlewamy do butelki z dozownikiem (ja mam z ikea)

    Po tym czasie na rozgrzaną patelnie (można smażyć na odrobinie oleju) wyciskamy małe porcje ciasta wielkości małych kropek i smażymy ok 30 sek z jednej strony.

    Mini pancakes przekładamy za pomocą wykałaczki na drugą stronę.

    Maja mieć lekko złoty kolor.

    Upieczone zdejmujemy z patelni i smażymy kolejne.

    Gotowe pancakes podajemy z ulubionymi dodatkami.

    U mnie dziś banan, borówka i żurawina posypana cukrem pudrem.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować