Sałatka warzywno-owocowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Jest delikatna i smaczna.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Jajka 5 szt.
    Pieczarki marynowane 1 mały słoiczek
    Jabłko 1 szt.
    Gruszka 1 szt.
    Szczypiorek 1 pęczek
    Sól i pieprz do smaku
    Rzodkiewka 1 ½ pęczka
    Majonez light
    Papryczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Pieczarki marynowane Jajko

Sałatka warzywno-owocowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i odstawić. Pieczarki drobno posiekać, zaś jabłko, gruszkę obrać i pokroić w drobną kostkę. Rzodkiewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wymieszać z pokrojonym jabłkiem, gruszką i pieczarkami. Dwa jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach dodać do sałatki. Resztę jajek pokroić w ósemki i pozostawić do dekoracji. Gotową sałatkę przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekany szczypiorek(trochę zostawić do dekoracji). Dodać majonez(ilość według uznania) dokładnie wymieszać, przełożyć do salaterki, górę obłożyć jajkami pokrojonymi w ósemki i ozdobić papryczkami. Wstawić do lodówki i najlepiej podawać na drugi dzień z wędliną i pieczywem. SMACZNEGO..
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Jajka Pieczarki Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować