Sałatka warzywno – owocowa z kuskusem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

„Jasna” sałatka z warzyw – białej rzodkiewki i korniszonów, z dodatkiem jabłka i kaszy kuskus. Całość podbita smakowo takimi składnikami, jak – szczypiorek, chrzan, musztarda oraz charakterne przyprawy korzenne.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2/3 szklanki suchej kaszy kuskus
    1 duże słodkie jabłko (260 g)
    250 g korniszonów
    180 g oczyszczonej białej rzodkiewki (ewentualnie tradycyjna czerwona rzodkiewka)
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    2 łyżki majonezu
    1 łyżeczka chrzanu konserwowego ze słoika
    1 łyżeczka musztardy kremskiej
    po 1 łyżeczce mielonych przypraw – kuminu (kminu rzymskiego), owoców kolendry, cynamonu
    sól do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka warzywno – owocowa z kuskusem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka warzywno – owocowa z kuskusem 1. Kaszę przygotować wg instrukcji na opakowaniu.
    Następnie do gotowego i wystudzonego kuskusu dodać obrane ze skórki, pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w kostkę jabłko oraz drobno pokrojone korniszony i rzodkiewkę. Dołożyć chrzan i musztardę.
  • Sałatka warzywno – owocowa z kuskusem 2. Następnie wsypać szczypiorek, kumin, owoce kolendry i cynamon. Składniki dokładnie wymieszać i połączyć z majonezem. Na końcu sałatkę doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować