Sałatka śledziowa pod gwiazdami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Polecam na wigilijny stół, sałatka jest pyszna i szybka do zrobienia

  • 30 min

Składniki:

  • 3 płaty śledziowe matjas
    5 jajek
    1 cebula czerwona
    1 papryka czerwona
    1/2 puszki kukurydza z fasolką czerwoną
    1 słoik kukurydza, korniszony miniaturki, marchewka, cebulka, marchewka w zalewie
    5 łyżek majonezu
    5 gałązek pietruszki
    1 jabłko czerwone
    1/2 cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka śledziowa pod gwiazdami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płaty śledziowe moczę około 5 godzin w zimnej wodzie. Odsączam na sitku i kroję na małe paski. Jabłko pozbawiam nasion, i kroję na plastry razem ze skórką. Skrapiam sokiem z cytryny żeby nie ściemniały. Z papryki czerwonej wycinam gwiazdki. Jajka gotuję na twardo w osolonej wodzie, następnie obieram i kroję na pół. Na półmisku układam kawałki śledzia, jabłka, papryki gwiazdki, dodaję kukurydzę z fasolą, cebulki z korniszonami i kolbami kukurydzy z zalewy. Szprycą wyciskam majonez na każdą połówkę jajka. Dekoruję pietruszką. Z cebuli czerwonej wycinam kwiaty i układam na każdym półmisku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Wigilia Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować