Sałatka ryżowa z warzywami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Lekka sałatka

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g ryżu, u mnie brązowy
    1/2 brokuła
    1/2 puszki kukurydzy
    2-3 ogórki gruntowe
    kilka kawałków papryki konserwowej
    jogurt naturalny
    majonez, u mnie go vege
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ryżowa z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, akurat miałam w woreczku. Brokuła podzielić na małe różyczki i ugotować na parze. Kukurydzę odsączyć, paprykę i ogórki pokroić w kostkę. Brokuła i ryż wystudzić i wymieszać z resztą składników, dodać majonez i jogurt, doprawić, wymieszać i schłodzić. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować