Sałatka meksykańska wg Tysi

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Przepis od zaprzyjaźnionej blogerki kulinarnej- Justynki. Dokonałam tylko kilku drobnych zmian. Sałatka jest przepyszna i warto jej spróbować!

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka czerwonej fasoli
    1 puszka ananasa
    1 puszka kukurydzy
    Zielona część pora
    250g twardego sera żółtego
    1 słoik marynowanej papryki
    Mały słoiczek majonezu
    Sól, pieprz do smaku
    Opcjonalnie pęczek szczypiorku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka meksykańska wg tysi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki z puszek (z wyjątkiem ananasa) przesypujemy na sito i płuczemy do momentu pozbycia się mętnej wody. Pozostawiamy aż nadmiar ocieknie lub osuszamy przesypując cienką warstwę na ręcznik kuchenny. Paprykę i ananasa kroimy w kostkę, a pora w pół talarki. Justynka pokrojonego pora przelewa wrzątkiem, by zmiękł, ale ja wolę takiego świeżego, surowego. Ser ścieramy na grubych oczkach tarki. Wszystkie składniki łączymy z majonezem, posiekanym szczypiorkiem (mi tym razem nie udało się kupić, ale wcześniej robiłam właśnie ze szczypiorkiem i była taka ostrzejsza i dla mnie osobiście smaczniejsza) oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować