1.Kurczaka myjemy, kroimy w niezbyt duże paseczki. Z oleju i przyprawy GYROS przygotowujemy marynatę. Obtaczamy w niej całe pokrojone mięso z kurczaka. Pozostawiamy na co najmniej 20 minut.(Mięso można marynować dłużej, np. zostawić na noc, smak będzie intensywniejszy). Zamarynowane mięso smażymy na patelni około 10 minut.
2.Kapustę drobno szatkujemy. Połowę układamy na dnie salatery. Na kapustę układamy kolejną warstwę - połowę kukurydzy. Na kukurydzę wykładamy pokrojone w kostkę ogórki kiszone i zalewamy całością ketchupu.
3.Cebulę kroimy w kosteczkę kładziemy na warstwę ketchupu. Na nią obsmażone, wystudzone mięso z kurczaka, zasypujemy resztą kukurydzy i zalewamy całością majonezu. Na wierzch wykładamy resztę kapusty pekińskiej.
SMACZNEGO
Komentarze