Sałatka Bankietowa

4.5 (163 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Sałatka jest pyszna i sprawdza się w każdej sytuacji.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 20 dkg mielonki tyrolskiej (może być szynka konserwowa)
    -500 g serka wiejskiego
    - 1 pęczek szczypiorku
    - 1 puszka kukurydzy
    - 3 mniejsze pomidory
    - 1 cebula
    - 1 ogórek zielony
    - 1 słoik papryki konserwowej
    - 6 jajek
    - 4 łyżki majonezu
    - 2 łyżki ketchupu
    - pieprz, sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka bankietowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek wiejski odsączyć na sitku. Szczypiorek opłukać i posiekać. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Mielonkę, paprykę, ogórka, cebulę i pomidory również pokroić w kostkę. Wszytkie składniki odsączyć na sitku z nadmiaru płynów.
    Majonez dokładnie wymieszać z ketchupem aż powstanie jednolity sos.
    W misce układać warstwami : pomidory, cebulę, ogórek, jajka, mielonkę , paprykę, serek wiejski, kukurydzę zalać sosem i posypać szczypiorkiem.
    Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować