Galareta z pulpecikami rybnymi

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Galaretkę przygotowałam z dodatkiem mrożonego groszku i marchewki. A pulpeciki rybne z makreli. Polecam na śniadanie.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 450 g filetów z makreli
    1 cebula
    1 jajo
    3 łyżki z czubkiem siemienia mielonego
    2 łyżki z czubkiem panieru z ciecierzycy
    1/3 łyżeczki suszonego czosnku
    sól do smaku
    pieprz cytrynowy do smaku
    5 szkl rosołu
    6 łyżek z dużym czubkiem żelatyny
    20 dag mrożonki ( marchewka, zielony groszek )
    1 łyżeczka soli
    1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rosół Galareta Jajko Przystawki

Galareta z pulpecikami rybnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy rosół i zagotowujemy na małym ogniu. Cebulę obieramy z łusek. Filety z makreli pozbawiamy ości i skóry, przepuszczamy z cebulą dwa razy przez maszynkę do mielenia. Dodajemy jajko, siemię, panierkę z ciecierzycy, przyprawy i dokładnie mieszamy masę. Formujemy małe kuleczki wielkości orzecha laskowego.
    Do gotującego rosołu wkładamy mrożony groszek z marchewką i zagotowujemy, dokładamy pulpeciki rybne i gotujemy razem przez 10 minut. Przekładamy na cedzak i odsączamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jajka Pieprz Sól Żelatyna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować