Wytrawne placki twarogowe z suszonymi pomidorami i cebulą

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne wytrawne placuszki twarogowe. Przygotowane z dodatkiem smażonej cebuli i suszonych pomidorów z dodatkiem płatków jaglanych. Polecam.

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g twarogu
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    15 g suszonych pomidorów
    1 mała cebula
    2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
    2 białka
    1 łyżka płatków jaglanych
    1 łyżka mąki z płaskurki
    1/4 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
    sól do smaku
    pieprz go smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Wytrawne placki twarogowe z suszonymi pomidorami i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Odstawiamy do ostudzenia.
    Suszone pomidory i natkę pietruszki kroimy na drobno. Do miski wkładamy twaróg i kruszymy, dodajemy białka, jogurt, suszone pomidory, cebulę, natkę pietruszki, przyprawy i mieszamy. Wsypujemy mąkę i płatki jaglane, proszek do pieczenia i mieszamy do połączenia. Odstawiamy na 10 minut.
    Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki na złoty kolor na małym ogniu. Usmażone placuszki przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować