Risotto z jesiennymi warzywami i gruszką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne jesienne risotto. Przygotowane z dodatkiem dyni, marchewki i papryki oraz gruszki. Polecam na obiad.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 20 dag piersi z kurczaka
    20 dag dyni ( bez pestek )
    2 marchewki
    1 żółta papryka
    1 gruszka
    10 dag ryżu
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka masła
    2 szkl rosołu
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    szczypta cynamonu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Risotto z jesiennymi warzywami i gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku, kroimy w dużą kostkę. Czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę. Warzywa i gruszkę myjemy i obieramy ze skórki marchewkę, dynię i gruszkę. Marchewkę kroimy w talarki, a paprykę, dynię i gruszkę w kostkę.
    Na patelnie wkładamy masło, mięso, czosnek oraz marchewkę, smażymy przez około 10 minut. Wlewamy rosół i dodajemy pozostałe warzywa oraz ryż. Gotujemy do miękkości mięsa i warzyw. Na samym końcu doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

4.49 (171 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Risotto z warzywami i kurczakiem

To może cię zainteresować