Ryż z warzywami w sosie sojowym

4.5 (2 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Proste i pożywne danie.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 łyżki oleju
    2 średnie marchewki
    szczypiorek
    1 mała cebula
    1 czerwona papryka
    1 mały kawałek świeżego imbiru (ok. 1,5 cm)
    1 szklanka ryżu
    1 szklanka mrożonego zielonego groszku
    pół szklanki orzechów nerkowca
    4 -5 łyżki sosu sojowego
    2 łyżeczki oleju sezamowego
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Ryż z warzywami w sosie sojowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować w proporcji 1:2 (1 szklanka ryżu, 2 szklanki wody). Marchew, cebulę, szczypiorek i paprykę podsmażyć na oleju na patelni. Dodać starkowany imbir i pokrojony czosnek. Smażyć warzywa do czasu aż marchew będzie al dente. Dodać mrożony groszek.
    Dodać pokrojone orzechy nerkowca i ryż. Na koniec dodać sos sojowy i olej sezamowy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Sos sojowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować