Ryż Z Warzywami W Sosie Pomidorowym

4.5 (202 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smaczne i proste danie które przygotujemy w około 40 minut, a możemy je podać na obiad lub ciepłą kolacje :)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 główki cebuli
    5 sporych pieczarek
    2 ząbki czosnku
    1/2 korzenia marchewki pokrojonej w plasterki
    1/2 papryki czerwonej pokrojonej w kostkę
    2 łyżki groszku konserwowego
    2 łyżki kukurydzy konserwowej
    1 szkl wody
    1/2 puszki pomidorów krojonych
    1 łyżeczka maki pszennej
    5-6 łyżek śmietanki 30 %
    sól, pieprz, papryka słodka ostra, kurkuma
    oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (202 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryż z warzywami w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule pokrojona w kostkę przesmażamy na oliwę, pod koniec dorzucamy posiekany czosnek i przesmażmy go nie dłużej niż 2 minuty. Następnie dodajemy obrane i pokrojone pieczarki, marchewkę i paprykę, solimy i pieprzymy i smażymy do odparowania wody. Posypujemy całość mąką, chwile przesmażamy i zalewamy wodą oraz dodajemy pomidory. Przyprawiamy kurkumą, paprykami, solą.
    Gotujemy pod przykryciem przez 10-15 minut.
    Po tym czasie dodajemy groszek i kukurydzę konserwową
    2. Następnie dolewamy śmietankę i gotujemy do zgęstnienia. Podajemy z ryżem. Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Pieczarki Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować