RYŻ Z KIEŁBASĄ PO MEKSYKAŃSKU

4.5 (186 ocen)

  • 45 min

Pyszne i syte danie.

  • 45 min

Składniki:

  • 200 g kiełbasy
    szklanka surowego ryżu (ugotować na sypko)

    SOS:
    cebula
    mała puszka czerwonej fasoli
    mała puszka kukurydzy
    pół papryki lub cała mała
    woda
    koncentrat pomidorowy
    sól, pieprz, cukier, sok z cytryny do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryż z kiełbasą po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i paprykę pokroić na małe kawałki (w kostkę lub piórka/paseczki) według uznania, wrzucić do głębokiej patelni i zalać 1,5 szklanki wody. Dusić do miękkości, następnie dodać osączoną fasolę i kukurydzę, zamieszać i dusić parę minut pod przykryciem. Do sosu dodać koncentrat pomidorowy (ilość według własnego smaku) A następnie doprawić go solą, pieprzem, cukrem i jak lubimy bardziej kwaskowo - sokiem z cytryny.
  • 2. Kiełbasę pokroić w kostkę, zrumienić na patelni (bez tłuszczu) i dodać do sosu.
  • 3. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować