Ryż po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pomidory obieramy ze skórki i miksujemy z czoskiem i cebulą na jednolitą masę.
2.Ryż moczymy w wodzie godzinę,odcedzamy i przesmażamy na kilku łyżkach oleju aż zrobi się szklisty.Do ryżu dodajemy zmiksowane pomidory.podlewamy 2 szklankami wody,przyprawiamy do smaku i dusimy pod przykryciem do całkowitego wchłonięcia wody.Często mieszając zeby się nie przypalił.
3.Mięso kroimy w kosteczkę,opruszamy przyprawami i smażymy na oleju.Gdy mięso będzie juz usmażone ,wrzucamy do niego pokrojoną w kostkę papryke i jeszcze chwilę smażymy.Fasole i kukurydzę odcedzamy z zalewy.
4.Wszystkie składniki dodajemy do ryżu,Przyprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze 5 minut.SMACZNEGO!!!!!
Komentarze