Rybne leczo

4.49 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Danie to przyrządzam bardzo często. Jest zdrowe i łatwe do przygotowania. A najważniejsze– ma mało kalorii.

Składniki:

  • (na 2-3 porcje)
    ● puszka pomidorów
    ● zielona papryka
    ● 2 łyżki oliwy
    ● cebula
    ● sól, pieprz
    ● minikosteczka czosnku
    ● świeże zioła (np. mięta)
    ● 2 filety z dorsza
Wystaw ocenę:

4.49 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Filet z dorsza

Rybne leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę myjemy, przekrawamy
    na pół, usuwamy gniazdo
    nasienne, a miąższ kroimy
    w słupki. Cebulę obieramy
    i kroimy w kostkę
  • 2. Do rondla wlewamy oliwę
    i pomidory z zalewą. Wkruszamy
    czosnek, wkładamy paprykę
    i cebulę, wsypujemy posiekane
    zioła, sól i pieprz.
  • 3. Gdy papryka będzie półtwarda,
    dodajemy pokrojone
    na kawałki ryby i dusimy 15
    minut. Podajemy na ciepło
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_01-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować