Ryba zapiekana w kiszonej kapuście

4.71 (7 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Wspaniała zapiekanka - idealna na piątkowy obiad.
Ryba z warzywami i kiszoną kapustą smakuje naprawdę wybornie.

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 400 g mrożonego mintaja
    500 g kiszonej kapusty
    1 por
    2 marchewki
    1 małe jabłko


    PONADTO:

    1 jajo
    180g jogurtu naturalnego
    żółty ser
    50 g śmietanki 30%
    1 łyżeczka kminku
    mąka
    cukier
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.71 (7 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Ryba zapiekana w kiszonej kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłko i marchewki umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Pora oczyścić, wypłukać, pokroić w półplasterki.
    Kapustę kiszoną odcisnąć, posiekać drobno.
    Kapustę wymieszać z porem, jabłkiem i marchewką, dodać 1 łyżkę oleju i szczyptę cukru.
    Wszystko włożyć do natłuszczonej formy do zapiekania.
    Rozmrożone ryby odsączyć z nadmiaru wody, przyprawić solą i pieprzem. Oprószyć mąką, obsmażyć na złoto z każdej strony i ułożyć na kapuście.
    Śmietanę i jogurt wymieszać z jajkiem, doprawić solą i pieprzem, wylać na zapiekankę.
    Piec 30 minut w 180 stopniach.
    Posypać startym żółtym serem i zapiekać do momentu, aż ser się rozpuści.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować