Ryba zapiekana w kiszonej kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jabłko i marchewki umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Pora oczyścić, wypłukać, pokroić w półplasterki.
Kapustę kiszoną odcisnąć, posiekać drobno.
Kapustę wymieszać z porem, jabłkiem i marchewką, dodać 1 łyżkę oleju i szczyptę cukru.
Wszystko włożyć do natłuszczonej formy do zapiekania.
Rozmrożone ryby odsączyć z nadmiaru wody, przyprawić solą i pieprzem. Oprószyć mąką, obsmażyć na złoto z każdej strony i ułożyć na kapuście.
Śmietanę i jogurt wymieszać z jajkiem, doprawić solą i pieprzem, wylać na zapiekankę.
Piec 30 minut w 180 stopniach.
Posypać startym żółtym serem i zapiekać do momentu, aż ser się rozpuści.
Komentarze