Ryba w pysznym sosie ciepło zimno

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ryba w sosie z warzywami, można podać na ciepło jako danie obiadowe lub na zimno jako przekąskę.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg fileta z ryby dowolnej
    • 5 łyżek mąki pszennej
    • 200 ml wody
    • Jajko
    • Sól
    • Pieprz
    • 1 łyżka cukru
    • 1 łyżka octu
    • 3 łyżki ketchupu
    • 1 przecier pomidorowy
    • Cebula
    • 1 średni słoik papryki konserwowej
    • 7 ogórków konserwowych
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba w pysznym sosie ciepło zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jajko 1. Rybę kroimy na mniejsze kawałki, solimy.
    Do miski wbijamy jajko.
  • mąka 2. Dodajemy mąkę.
    Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • ciasto 3. Stopniowo wlewając wodę, wyrabiamy ciasto.
    Zanurzamy w cieście rybę.
  • ryba 4. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • warzywa 5. Ogórki konserwowe kroimy w krostę.
    Paprykę natomiast kroimy w paseczki.
    Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
    Do cebuli dodajemy warzywa.
    Podlewamy wodą i prużymy.
  • przecier 6. Następnie dodajemy koncentrat.
    Ketchup, cukier i ocet, chwile gotujemy.
  • ryba 7. Rybę układamy w naczyniu i tak przygotowanym sosem polewamy.
    Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować