Ryba w pysznym sosie ciepło zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rybę kroimy na mniejsze kawałki, solimy.
Do miski wbijamy jajko.
2.Dodajemy mąkę.
Doprawiamy pieprzem oraz solą.
3.Stopniowo wlewając wodę, wyrabiamy ciasto.
Zanurzamy w cieście rybę.
4.Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
5.Ogórki konserwowe kroimy w krostę.
Paprykę natomiast kroimy w paseczki.
Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
Do cebuli dodajemy warzywa.
Podlewamy wodą i prużymy.
6.Następnie dodajemy koncentrat.
Ketchup, cukier i ocet, chwile gotujemy.
7.Rybę układamy w naczyniu i tak przygotowanym sosem polewamy.
Danie gotowe.
Smacznego.
Komentarze