Ryba w ananasie

4.49 (184 ocen)

Ryba z ketchupem? nigdy bym nie wpadła na takie połączanie ryby, ale sos słodko-kwaśny idealnie pasuje. Od paru lat ta ryba gości na naszym świątecznym stole. Potrawa dobra nawet na sylwestrową noc.

Składniki:


  • 1 puszka ananasów
    4 cebule
    ½ szkl. Oleju
    1 l ketchupu międzychodzkiego
    1,5kg pangi
    • Panierka ;
    4 jajka
    3 szkl bułki tartej
    ½ szkl mąki
    Majeranek
    Sol, pieprz
    Czosnek granulowany,
    ½ szkl. oleju

Wystaw ocenę:

4.49 (184 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Ryba Przystawki

Ryba w ananasie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Rybę rozmrozić przyprawić majerankiem, sola pieprzem, olejem, pokrojoną w piórka cebulą. Zostawić na całą noc.
    Przyprawiona rybe panierować (bez cebuli która była przyprawiona ryba) kolejno w jajku i bułce tartej wymieszanej z mąką. Usmażoną rybe przekładać do naczynia.
    3 cebule pokroić w kostkę, zeskzlićna oleju, dodać pokrojonego w kostkę ananasa. Podsmażyć, dodać sok z puszki i ketchup. Wszystko przegotować i zalać ryby.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Ketchup Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować