Ryba z ketchupem? nigdy bym nie wpadła na takie połączanie ryby, ale sos słodko-kwaśny idealnie pasuje. Od paru lat ta ryba gości na naszym świątecznym stole. Potrawa dobra nawet na sylwestrową noc.
Składniki:
1 puszka ananasów
4 cebule
½ szkl. Oleju
1 l ketchupu międzychodzkiego
1,5kg pangi
• Panierka ;
4 jajka
3 szkl bułki tartej
½ szkl mąki
Majeranek
Sol, pieprz
Czosnek granulowany,
½ szkl. oleju
Ryba w ananasie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Rybę rozmrozić przyprawić majerankiem, sola pieprzem, olejem, pokrojoną w piórka cebulą. Zostawić na całą noc.
Przyprawiona rybe panierować (bez cebuli która była przyprawiona ryba) kolejno w jajku i bułce tartej wymieszanej z mąką. Usmażoną rybe przekładać do naczynia.
3 cebule pokroić w kostkę, zeskzlićna oleju, dodać pokrojonego w kostkę ananasa. Podsmażyć, dodać sok z puszki i ketchup. Wszystko przegotować i zalać ryby.
Komentarze