RYBA W ANANASIE

4.5 (160 ocen)

Rybka w tej odsłonie jest wyśmienita

Składniki:

  • 1 kg ryby
    2 jaja
    sól i pieprz biały
    bułka tarta do panierowania
    3 cebule
    puszka ananasa
    1 keczup ostry
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba w ananasie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę przyprawić solą i pieprzem białym, odstawić na pół godziny. Panierować w jajku i bułce, smażyć na rozgrzanym oleju. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, przełożyć do garnka, dodać ananas pokrojony w kostkę, keczup i sok z ananasa. Chwilkę poddusić. Przekładać rybę warstwami.

Porady

Doskonale smakuje podawana na ciepło jak i na zimno

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować