Kotleciki jaglano-szpinakowe

0 (0 ocen)

Smaczne i syte kotleciki, sprawdzą się jako fajny dodatek do obiadu ;)

Składniki:

  • 1,5 szkl. kaszy jaglanej
    1 opakowanie świeżego szpinaku
    1 marchew
    pół selera
    pół pora
    1 duża cebula
    2 jajka
    pieprz, sól
    czosnek mielony
    kurkuma mielona
    opcjonalnie:
    olej rzepakowy
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki jaglano-szpinakowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną ugotować w 1l osolonej wody- gotować do wchłonięcia. Odstawić do przestudzenia.
    Szpinak opłukać, osuszyć. Cebulę podsmażyć na złoty kolor, dodać szpinak, pokrojoną w paski marchew i seler, podsmażyć do miękkości przyprawić ekologicznym czosnkiem, solą. Warzywa przestudzić.

  • 2.
    Kaszę jaglaną, warzywa umieścić w misce, dodać jajka, doprawić do smaku solą, pieprzem, dodać odrobinę kurkumy. Wszystko dokładnie wymieszać.
  • 3. Formować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoto.
    Podawać jeszcze ciepłe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Marchewka Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować