Ryba pod skorupką

0 (0 ocen)

  • 35 min

Czas na rybę :)

  • 35 min

Składniki:

  • 4 filety z ryby morskiej po 100 g (mintaj, morszczuk)
    3 łyżki bułki tartej
    2 łyżki siekanej natki pietruszki
    2 ząbki czosnku
    1kopiasta łyżka masła
    sól, biały pieprz, sok z cytryny
    Dodatkowo :
    kawałek folii aluminiowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Dania główne Ryba

Ryba pod skorupką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.
    Blachę wyłożyć folią aluminiową , ułożyć na niej rybę, przykryć folią .
    Piec 15 minut w 175 *C.
    Na patelni rozpuścić masło, dodać bułkę, zmiażdżony czosnek, natkę, posolić, wymieszać.
    Zdjąć z ryby folię, na każdym filecie położyć warstwę posypki, włączyć w piekarniku funkcję grilla i zapiec 5 minut.
    Podawać z surówką .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Post Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować