Łosoś pod orzechową skorupką

0 (0 ocen)

Pyszna, orzechowa panierka i delikatny łosoś, to smakowite danie nie tylko na świąteczną kolację, ale i na piątkowy, bezmięsny obiad.

Składniki:

  • 600g filetów z łososia
    3 łyżki musztardy miodowej
    2 łyżki miodu
    3 łyżki łyżki soku z cytryny
    5 łyżek bułki tartej
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    80g posiekanych orzechów ( u mnie włoskie i pistacjowe)
    sól, pieprz
    olej do smażenia

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś pod orzechową skorupką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • filety z łososia 1. Filet osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Pokroić na kawałki. W garnuszku połączyć musztardę i miód, podgrzać i ostudzić.Tak przygotowaną marynatą posmarować rybę i odstawić w chłodne miejsce na min. godzinę.
  • łosoś w marynacie 2. Orzechy posiekać lub rozbić tłuczkiem przez folię. Wymieszać z bułką tartą i natką pietruszki. Filety panierować najpierw w roztrzepanym jajku, a następnie w panierce orzechowej.
  • usmaż rybę 3. Na patelni rozgrzać olej, smażyć rybę z obu stron na złoty kolor (uważając przy przewracaniu, żeby panierka nie rozleciała się). Podawać np. z ziemniakami i surówką z kapusty. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Orzechy Panierka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować