Ryba pod chlebową skorupką

5 (5 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smakowite danie rybne , podane z lekką sałatką staje się lekkim posiłkiem :)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety ryby - około 400 g - u mnie morszczuk
    2 szklanki pokruszonego miękiszu z chleba - bez skórki
    4 łyżki śmietany 18%
    4 żółtka
    3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    2 łyżki tartego chrzanu - u mnie ze słoika
    sól i pieprz cytrynowy do smaku
Wystaw ocenę:

5 (5 ocen)

Zobacz również:

Dania z ryb

Ryba pod chlebową skorupką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety ryby kroje na pół , tak aby powstały cztery porcje , doprawiam solą i pieprzem cytrynowym , odstawiam .
  • Ryba pod chlebową skorupką 2. Do pokruszonego miękiszu chleba dodaję żółtka , śmietanę , chrzan , natkę pietruszki , doprawiam solą i pieprzem , wyrabiam na jednolitą masę .
  • 3. Masę chlebową nakładam przygotowaną rybę , lekko dociskam , wstawiam do piekarnika nagrzanego do 190 stopni , piekę około 30 minut .

Porady

Rybę podałam z sałatką z lekkim dresingiem :) Ja wybrałam chleb pszenno - żytni :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować