Ryba po japońsku

0 (0 ocen)

Wspaniała ryba którą można podać na święta i imprezy zachwyci wszystkich swym smakiem

Składniki:

  • • 1 kg dorsza lub innej ulubionej ryby
    • przyprawa do ryb
    • kolendra mielona
    • pieprz
    • sól
    Panierka
    • 1 jajko
    • 3 łyżki mąki
    • mleko
    • olej do smażenia ryby
    Zalewa
    • 2 szklanki wody
    • 1 mały przecier pomidorowy gęsty
    • 5 łyżek ketchupu
    • 2 łyżki cukru
    • 4 łyżki octu
    • 1/4 łyżeczki soli
    • 4 kulki ziela angielskiego
    • 2 liście laurowe
    Dodatkowo warzywa
    • 2 cebule
    • 2 papryki mogą być kolorowe lepiej się prezentują( Miałam tylko czerwone )
    • 5 korniszonów
    • 1 duża marchewka
    • 1/2 szklanki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Przystawki

Ryba po japońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę pokroić na mniejsze kawałki posypać przyprawami dać do lodówki na kilka godzin najlepiej na noc.
  • 2. Zalewa :Do wody dodać przecier,ketchup,cukier,ocet,sól,ziele angielskie,liście laurowe zagotować wszystko razem odstawić do ostygnięcia.
  • 3. Cebulę pokroić w pióra dać na dużą patelnię dodać olej lekko przesmażyć.Dodać pokrojoną w słupki marchew smażyć pod przykryciem ok 10 minut,czasami przemieszać.Dodać pokrojoną w słupki paprykę i smażyć kolejne 10 minut.Na koniec dać ogórki też pokrojone w słupki smażyć jeszcze chwilkę aż odparuje woda odłożyć do przestygnięcia.
  • 4. Do miski wbić jajko dodać mąkę mieszać wlewając mleko zrobić takie gęste ciasto naleśnikowe dodać przyprawę do ryby i pieprz panierować rybę i smażyć na rozgrzanym oleju odsączyć na papierowym ręczniku
  • 5. Do miski włożyć warzywa poukładać rybę przełożyć warzywami i zlać wszystko zalewą zostawić najlepiej na drugi dzień aby się połączyły smaki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować