Ryba po japońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rybę pokroić na mniejsze kawałki posypać przyprawami dać do lodówki na kilka godzin najlepiej na noc.
2.Zalewa :Do wody dodać przecier,ketchup,cukier,ocet,sól,ziele angielskie,liście laurowe zagotować wszystko razem odstawić do ostygnięcia.
3.Cebulę pokroić w pióra dać na dużą patelnię dodać olej lekko przesmażyć.Dodać pokrojoną w słupki marchew smażyć pod przykryciem ok 10 minut,czasami przemieszać.Dodać pokrojoną w słupki paprykę i smażyć kolejne 10 minut.Na koniec dać ogórki też pokrojone w słupki smażyć jeszcze chwilkę aż odparuje woda odłożyć do przestygnięcia.
4.Do miski wbić jajko dodać mąkę mieszać wlewając mleko zrobić takie gęste ciasto naleśnikowe dodać przyprawę do ryby i pieprz panierować rybę i smażyć na rozgrzanym oleju odsączyć na papierowym ręczniku
5.Do miski włożyć warzywa poukładać rybę przełożyć warzywami i zlać wszystko zalewą zostawić najlepiej na drugi dzień aby się połączyły smaki
Komentarze