• 60 min

Ryba w sosie jest idealną przekąska na kolację. Moja rodzina uwielbia taka rybę!

  • 60 min

Składniki:

  • 1 szkl. wody
    1/4 szkl. oleju
    mały słoik przecieru pomidorowego
    8 łyżek ketchupu pikantnego
    1 łyżka octu
    4 łyżki cukru
    4 płaty ryby np mintaj
    4 cebule
    mały słoik pieczarek konserwowych
    mały słoik papryki konserwowej
    mały słoik ogórków konserwowych
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Ryba po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę pokroić na kawałki, przyprawić solą i pieprzem, piec w cieście naleśnikowym (słonym).
  • 2. Cebulkę pokroić w drobną kostkę i przyrumienić na złoty kolor.
  • 3. Pieczarki, paprykę i ogórki konserwowe pokroić na drobniutką kosteczkę, dodać do cebulki. Wszystko razem smażyć, następnie dodać pozostałe składniki (cukier rozpuścić w wodzie) i razem przegotować.
  • 4. Przekładać raz rybę raz sos.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować