Rurki z kremem

0 (0 ocen)

Deser który czasami nas na wyrost od siebie odstrasza bo wydaje się trudny, ale taki nie jest.

Składniki:

  • ciasto:
    1/2 kg mąki pszennej
    20 dag margaryny
    25 dag śmietany 18%
    1 łyżka cukru
    krem:
    25 dag serka mascarpone
    200 gram śmietany 30%
    2 łyżki cukru pudru
    1 łyżeczka żelatyny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rurki z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rurki z kremem 1. Mąkę przesiać i wymieszać z cukrem, następnie dodać pokrojoną w kostkę margarynę i śmietanę oraz szczyptę soli, szybko zagnieść ciasto które schłodzić w lodówce.
    Schłodzone ciasto cienko rozwałkować i pociąć na paseczki około 2 cm szerokości, specjalne foremki do rurek wysmarować margaryną i owinąć je paseczkami z ciasta
  • rurki z kremem 2. ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i po wierzchu posmarować białkiem jajka i posypać grubym cukrem, piec około 20 minut w temp. 170st.
  • image-287xqfg 3. Po upieczeniu z rurek delikatnie wyjąć foremki i wystudzić.

    Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody i przestudzić, śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru, serek rozetrzeć w drugiej misce i po roztarciu połączyć z ubitą śmietaną i na koniec z przestudzoną żelatyną. Krem przełożyć do worka cukierniczego lub specjalnej szprycy i napełnić nim wystudzone rurki
    po napełnieniu odstawić do lodówki, aby krem dobrze zastygł.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować